Paahdettu bataattikeitto
BRUCHETTA

Raaka-aineet 4:lle

700g bataattia
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5dl oliiviöljyä
n. 7dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
1-2tl merisuolaa
Mustapippuria rouhittuna myllystä
1tl kuivattua basilikaa
pieni tilkka sitruunamehua
200g Bruchettajuustoa

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Kuori ja paloittele bataatit ja sipuli kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Laita bataattikuutiot, sipulit ja kokonaiset valkosi-pulinkynnet uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele oliiviöljyä ja merisuolaa kasviksille. Paahda uunissa noin 15 minuutin ajan. Kumoa kasvikset kattilaan. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, säilötyt tomaatit, suola, mustapippuri ja basilika.

Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää tilkka sitruunamehua. Murenna n.150g juustoa sekaan ja hämmennä miedolla lämmöllä keittäen, kunnes juusto on sulanut. Annostele keitto lautasille ja murenna juustoa pinnalle koristeeksi.

Juomasuositus: Hewitson Miss Harry, 469367

Valitse kuukauden resepti:

Pasta Alfredo

Juhlava juustotarjotin

Wasabigoudalla täytettyä broilerinrintafileetä

Rustiikki talonpoikaiskeitto

Paahdettu bataattikeitto