Pasta Alfredo
PARMIGIANO REGGIANO LUOMU

Raaka-aineet 4:lle

500g tagliatelle- tai fettucine-pastaa
runsaasti vettä, rypsiöljyä ja merisuolaa
50g voita
4dl kuohukermaa
300g Parmigiano Reggiano BIO -juustoa raastettuna
0,5tl muskottipähkinää jauhettuna tai kokonaisesta raastettuna
Mustapippuria rouhittuna myllystä
1-2 rkl pastan keitinvettä

Laita reilusti vettä suureen kattilaan kiehumaan. Lisää kunnon loraus rypsiöljyä ja ronskisti merisuolaa. Laita pasta kiehuvaan veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi.

Laita voi pienempään kattilaan sulamaan. Lisää kerma, muskottipähkinä ja mustapippuri. Sekoita ja lisää n. 2/3 raastettua Parmigiano Reggiano BIO -juustoa. Anna juuston sulaa hiljaisella lämmöllä. Varo, ettei kastike pala pohjaan. Valuta pasta ja ota pieni tilkka pastan keitinvettä talteen. Sekoita kastike pastan päälle ja lisää hieman pastan keitinvettä. Sekoita, annostele pasta lautasille ja lisää loput juustoraasteesta annosten päälle. Tarjoile saman tien.

Juomasuositus: Rainstorm Pinot Gris, 517047

Valitse kuukauden resepti:

Pasta Alfredo

Juhlava juustotarjotin

Wasabigoudalla täytettyä broilerinrintafileetä

Rustiikki talonpoikaiskeitto

Paahdettu bataattikeitto